Vissza a főoldalra
   
     
Repülős blog Pilóta képzés Sétarepülés A repülésről bővebben... Klubtagoknak szóló privát oldal
repülés

 

Kinek érdemes csalakoznia hozzánk:

 

 

Repülőklubunk fő célja, megteremteni a sportrepülés ideális körülményeit, feltételeit azok számára, akik szeretnék hobbi vagy verseny szinten űzni ezt a sportot. Ezen törekvés technikai, jogi és anyagi téren egyaránt értendő. Elsősorban a saját repülőgéppel nem rendelkezők számára nyújt számtalan előnyt a klubtagsági státusz, hiszen a klub tulajdonában lévő repülőgépeket lényegesen olcsóbban veheti igénybe mintha bérelné azt.

 

Tagság feltételei:

 

 

Az egyesület tagjának ismernie kell, el kell fogadnia és be kell tartani az alapszabály szerint reá háruló kötelességeket. A klubtagság létesítésének feltétele az egyszeri belépési díj, amely 50 000 Ft/fő.

A klubtagságnak, mint szinte minden sportegyesületnél, tagsági díja van, ami nálunk 500Ft/hó/fő. 
A repülőklub három szakosztályból áll: Vitorlázó, Motoros és Oldtimer. Az Oldtimer szakosztály fogja össze a (már) nem aktív pilótákat. Ezen szakosztályhoz tartozók csak a klubtagsági díjat fizetik, amellyel teljes jogú tagok. A vitorlázó szakosztályhoz tartoznak a vitorlázó repülő pilóták, a motoros szakosztályhoz pedig a motoros, motoros vitorlázó és motoros sárkány pilóták. Azok, akik ezen két szakosztályhoz szeretnének tartozni és szeretnék élvezni az adott szakosztályon belüli kedvezményeket, 3500Ft/hó/fő szakosztály díjat kell megfizetniük.


Minden klubtagnak kötelessége évi 30 óra társadalmi munkát végeznie a repülőklubban, ami többnyire a repüléshez elengedhetetlen technika megteremtésében és fenntartásában merül ki. Ha valakinek nincs ideje vagy nem szeretne ilyen jellegű munkát végezni, megváltatja azt pénzbeni befizetés formájában.

 

Az előnyei:

 

 

-egy jó hangulatú, repülést szerető csapat tagjának lenni.
-lényegesen olcsóbb repülés (ingyenes elméleti és gyakorlati oktatás, olcsóbb géphasználat).
-segítség a légügyi hatósági ügyintézésekben.
-repülőgép tulajdonosoknak kedvezmények, az egyesületi szolgáltatásokból (gép tárolás, vontatás…)
-támogatás teljesítmény és versenyszerű repüléshez.